prahaairport

Infolinka

+420 220 111 888

Treviso

od 1 177 kč

Popis destinace

Historie a Architektura

Treviso, malebné město v Benátské oblasti severní Itálie, je bohaté na historii a architekturu. Procházejte se po úzkých středověkých uličkách a náměstích a obdivujte krásné historické budovy a památky. Nevynechejte návštěvu náměstí Piazza dei Signori s jeho impozantní radnicí a katedrálou San Pietro.

Kanály a Zelené Louky

Treviso je protkáno sítí malebných kanálů a obklopeno zelenými loukami a vinicemi. Procházejte se podél kanálů a pozorujte místní život, nebo si pronajměte loď a vydejte se na romantickou plavbu po vodních cestách. Užijte si piknik na jedné z mnoha zelených luk v okolí města a ochutnejte místní sýry a vína.

Regionální Kuchyně a Víno

Treviso je také známé svou lahodnou kuchyní a vínem. Ochutnejte tradiční benátské pokrmy, jako je „risotto al nero di seppia“ (černé rizoto s sépiovou inkoustovou omáčkou) nebo „radicchio di Treviso“ (místní druh cikory) na grilu. Dopřejte si sklenku místního vína Prosecco, které je zde velmi oblíbené.

Kulturní Události a Festivaly

Treviso hostí různé kulturní události a festivaly po celý rok. Navštivte místní divadelní představení, koncerty nebo výstavy a poznávejte místní umění a kulturu. Město také slaví tradiční festivaly a oslavy, které přitahují návštěvníky z celého regionu.

Doprava a Přístupnost

Treviso je snadno dostupné z letiště Treviso Airport (TSF), které je vzdálené krátkou jízdu od města. Město je také dobře spojeno vlakem a autobusem s dalšími částmi Itálie a Evropy.

Tip na Cestu

Navštivte Treviso na jaře nebo v létě, kdy je počasí příjemné a město nabízí řadu venkovních aktivit a festivalů. Nezapomeňte si také užít klidnou procházku po zákoutích města a objevovat jeho skryté poklady.

Treviso, perla Benátského Veneta, láká návštěvníky svým historickým kouzlem, regionální kuchyní a vínem a malebnou krajinou. Objevte krásy tohoto malého italského města a ponořte se do jeho jedinečné atmosféry a tradic.