prahaairport

Infolinka

+420 220 111 888

Cagliari

od 4 490Kč

Popis destinace

Cagliari, hlavní město a přístav na jihu italského ostrova Sardinie, je fascinující destinací plnou historie, kultury a krásných přírodních scenérií. Pojďme se podívat na některé z hlavních atrakcí tohoto malebného města:

  1. Historické památky:
    • Cagliari je domovem bohaté historie, což se odráží v jeho starobylých památkách. Navštivte Katedrálu Santa Maria, dominantní stavbu s unikátní architekturou, a hrad Castello, který poskytuje úchvatné výhledy na město a moře.
    • Procházejte se úzkými uličkami starého města, kde najdete historické paláce, kostely a památníky, které vyprávějí příběhy minulosti.
  2. Přírodní krásy:
    • Okolí Cagliari nabízí úchvatné přírodní scenérie, včetně nádherných pláží a malebného pobřeží. Pláže jako Poetto a Calamosca jsou ideální pro odpočinek a koupání v azurovém moři.
    • Pro milovníky přírody je nedaleko Cagliari chráněná oblast Molentargius-Saline, kde můžete pozorovat ptáky, včetně růžových plameňáků, a prozkoumat slaniska a solné bažiny.
  3. Kulturní scéna:
    • Město je živoucím centrem umění, kultury a gastronomie. Navštivte muzea, galerie a divadla, která nabízejí bohatý kulturní program.
    • Ochutnejte tradiční sardinskou kuchyni v místních restauracích a tavernách, kde se podávají čerstvé ryby, mořské plody a regionální speciality.
  4. Přístav a promenády:
    • Přístav Cagliari je živoucím centrem města, kde najdete řadu restaurací, kaváren a obchodů. Procházejte se podél promenády a pozorujte lodě přicházející a odcházející z přístavu, nebo si užijte večerní atmosféru u moře.

Cagliari je malebným městem, které láká svým bohatým kulturním dědictvím, krásnými přírodními scenériemi a pohostinností svých obyvatel. Ať už jste tu kvůli dovolené plné dobrodružství a poznávání, relaxaci na pláži nebo jen na průzkum města, Cagliari vám nabídne nezapomenutelný pobyt plný krásy a vzrušení.