prahaairport

Infolinka

+420 220 111 888

Boloňa

od 917 kč

Popis destinace

Boloňa, hlavní město italského regionu Emilia-Romagna, je známá svou bohatou historií, architekturou a vynikající kuchyní. Město se pyšní jedním z nejlépe zachovalých středověkých center v Evropě, kde můžete prozkoumávat úzké uličky, majestátní věže a rozlehlé portiky (arkády). Boloňa je také domovem nejstarší univerzity na světě, založené v roce 1088, což jí propůjčuje dynamický studentský charakter a množství kulturních akcí.

V Boloňi si přijdou na své i milovníci gastronomie. Město je rodištěm slavné boloňské omáčky a dalších kulinářských specialit, jako jsou mortadella, tortellini a lasagne. Návštěva místních trhů a tradičních restaurací je nezapomenutelným zážitkem, kde můžete ochutnat to nejlepší z italské kuchyně.

Boloňa nabízí bohatý kulturní život, včetně muzeí, galerií a divadel. Historické budovy, jako Palazzo d’Accursio a bazilika San Petronio, jsou svědky bohaté historie města. Každý krok po městě odhaluje další klenoty italské renesance a baroka.

Nejlepší období pro návštěvu Boloňe je jaro a podzim, kdy je počasí příjemné a město méně přeplněné turisty. Letiště Guglielmo Marconi je hlavním leteckým uzlem města, s dobrým spojením do dalších evropských destinací. Vzhledem ke své poloze je Boloňa také ideálním výchozím bodem pro výlety do dalších italských měst, jako jsou Florencie, Verona nebo Benátky.

Zažijte nezapomenutelnou atmosféru Boloňe, kde se setkává bohatá historie s živou současností a kde každé jídlo je gurmánským požitkem.