prahaairport

Infolinka

+420 220 111 888

Turín

od 984 kč

Popis destinace

Turín, hlavní město italského regionu Piemont, je jedinečná kombinace historie, kultury a gastronomie. Toto elegantní město, ležící v údolí Alp, je známé svými impozantními barokními stavbami, bohatými muzei a lahodnou kuchyní.

Historické centrum Turína je plné nádherných náměstí, jako je Piazza Castello, obklopené paláci a památkami, které svědčí o bohaté historii města. Mezi nejvýznamnější patří královská rezidence Palazzo Reale a eklektická stavba Mole Antonelliana, která dnes hostí Národní muzeum kinematografie.

Turín je také mezinárodně uznávané centrum umění a kultury. Navštivte Egyptské muzeum, které je jedno z největších svého druhu mimo Egypt, a uvidíte jedinečnou sbírku egyptských artefaktů. Milovníci umění si pak nenechají ujít moderní galerii GAM a její sbírku italského umění 20. století.

Co se týče gastronomie, Turín je proslulý svými pochoutkami. Nezapomeňte ochutnat místní speciality, jako je krémová rýžová polévka Risotto alla Piemontese, čerstvé trubičkové těstoviny Agnolotti del Plin a sladké dezerty, jako je Gianduiotto – čokoládová bonboniéra z místního cukrářství.

Navzdory své bohaté historii a kulturnímu dědictví zůstává Turín moderním a živým městem, kde se tradiční setkává s moderním. Díky své poloze poblíž italských Alp je Turín také ideálním výchozím bodem pro lyžařské dovolené a výlety do přírody.

Přistání na Letišti Turín Caselle je prvním krokem k objevování této fascinující destinace. Nechte se unést atmosférou Turína, kde se setkává historie, kultura a gastronomie, a zažijte nezapomenutelné dobrodružství v srdci italského Piemontu.